DELA
Foto: Jonas Edsvik

400 i karantän och två nya fall

Under lördagen har två nya fall konstaterats, utöver de tidigare 36 fall som hittats den senaste tiden. Samtidigt sitter nu ungefär 400 personer i karantän enligt smittskyddslagen. Det kom fram under lördagens extrainsatta presskonferens.

Åland befinner sig nu i spridningsfasen. Landskapsregeringen fattade under lördagen flera beslut som en följd av den stora smittspridningen. Alla offentliga tillställningar, alla hobbyaktiviteter och alla privata sammankomster begränsas till tio personer inomhus. Utomhus kan man träffas för hobbyaktiviteter.

Restauranger rekommenderas sluta alkoholförsäljningen klockan 22 och stänga dörrarna klockan 23.

-Det är nu läge att vara proaktiv och ta till allt vi har i vår verktygslåda för att göra preventiva åtgärder, säger landskapsläkaren Knut Lönnroth.

Ålands incidens är nu 130 per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Det betyder att Åland nu ligger i topp i landet. Det finns fall av samhällssmitta. Ingen är just nu inlagd på sjukhus.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp