DELA
Foto: Hanaholmen/Jakke Nikkarinen

Persbrandt ställer in på museet

Den tidigare inplanerade utställningen av den svenske skådespelaren och konstnären Mikael Persbrandt på Ålands konstmuseum nu i november ställs in.
Persbrandts agent låter hälsa att Persbrandt på grund av andra åtaganden inte hunnit färdigställa sin utställning och att den därför inte kan ske nu. Persbrandt vill heller inte visa tidigare verk, så att låna in verk från andra utställningar är uteslutet.

”Ålands konstmuseum väljer därför att upphäva utställningsavtalet med Mikael Persbrandt och önskar honom lycka till i sina andra åtaganden”, skriver konstmuseet i sitt pressmeddelande.

I stället kommer Ålands konstmuseum att i november ställa ut akvareller av den unge åländske konstnären Maximilian Svensson.

Svensson är endast 14 år gammal och kallas enligt pressmeddelandet för ”underbarn”. Han inspireras av den svenske konstnären Lars Lerin och har tidigare haft en utställning på Lerins museum Sandgrund.

– Vi ser mycket fram emot Maximilian Svenssons utställning och hoppas att hans konstnärskap kan inspirera andra unga i sitt skapande! säger Ålands konstmuseum i sitt pressmeddelande.