DELA

Turisternas konsumtion i Finland sjönk med 42 procent

Turisternas konsumtion i Finland minskade under 2020 med nästan sju miljarder euro. Det visar en undersökning från Arbets- och näringsministeriet. Under fjolåret spenderade finländska och utländska turister 9,3 miljarder euro, året dessförinnan var siffran 16,1 miljarder.

De utländska turisternas konsumtion minskade med 3,3 miljarder vilket motsvarar 67 procent. Efterfrågan inom den inhemska turismen minskade med 1,7 miljarder vilket motsvarar 20 procent. Inom den inhemska turismen går att utläsa två spår, enligt pressmeddelandet. Hotellen hade en negativ utveckling från och med mars medan efterfrågan på hyresstugor ökade kraftigt från och med maj.

Bedömningen har gjorts i samarbete mellan arbets- och näringsministeriet, Visit Finland, Statistikcentralen, Turism- och Restaurangförbundet MaRa och Finlands Restaurangförbund SMAL. (jo)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp