DELA

Stadsmotion om plan för kassa

Mariehamn stad ska ta fram en placeringsplan för så bra avkastning som möjligt, det föreslår Hållbart initiativ i en motion till stadsfullmäktige, inlämnad av Alfons Röblom igår.

Som Nya Åland redan har skrivit om har staden ovanligt mycket pengar i kassan, runt 18 miljoner, som nu är placerade så de inte ger någon avkastning. Stadsstyrelsen tog upp frågan om att flytta pengarna, så de skulle ge bättre avkastning, som ett extra ärende på sitt senaste möte. Efter jämn omröstning togs beslutet att inte ändra något i nuläget.

Röblom skriver i sin motion att planen skulle svara på frågan ”om hur medlen kan placeras för att få så bra avkastning som möjligt till lägsta möjliga risk med hänsyn till likviditetsbehov. Planen bör godkännas av stadens revisorer, och stadsstyrelsen ges i uppdrag att säkerställa att planen följs genom kvartalsvisa uppföljningar.” (ab)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp