DELA

Pelaren kan söka Paf-bidrag

Styrelsen för Kommunernas socialtjänst, KST, vill att landskapsregeringen övertar den del av finansieringen av klubbhuset Pelaren som tidigare kommit från KST. Styrelsen anser att Pelaren är ett komplement till den lagstadgade socialvården och att den därför bör finansieras som en förening.

Landskapsregeringen skriver i sitt svar att föreningen Ålands Fountainhouse som driver Pelaren inte bedriver en sådan verksamhet som uppfyller kraven för köp av socialvårdstjänster.

I Finland finansieras Fountainhouse-verksamhet dels med pengar från spelverksamhet via STEA, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral och dels med pengar som fördelas av kommunerna.

En eventuell ansökan om PAF-medel från föreningen Ålands Fountainhouse kommer att behandlas enligt samma ansökningsförfarande och fördelningsprincip som beträffande övriga föreningar, skriver landskapsregeringen i svaret. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp