DELA
Foto: Jonas Edsvik

Omsättningsrekord för Paf – beräknas dela ut 33,1 miljoner i år

Paf lämnar ett framgångsrikt år bakom sig med både ökade intäkter och resultat. Man beräknar att i år kunna dela ut 33,1 miljoner till samhällsnyttiga ändamål. Sedan starten 1966 har man delat ut över 400 miljoner totalt.

 

Paf har slagit nytt omsättningsrekord då koncernens omsättning för 2022 ökade från 135 miljoner euro till 165,7 miljoner euro. Resultatet ökade från 34,3 miljoner euro till 44,4 miljoner euro. Detta gör det möjligt för Paf att dela ut mer medel i år.

– Pafs syfte är att generera medel till samhällsnyttiga ändamål och med det starka resultatet kan vi dela ut 33,1 miljoner euro. Från styrelsens sida är vi riktigt nöjda med hur personalen lyckats prestera och utveckla bolaget det gångna året, säger Pafs styrelseordförande Jan-Mikael von Schantz i ett pressmeddelande.

Paf har delat ut totalt 416 miljoner euro sedan bolaget grundades år 1966, närmare bestämt 416 miljoner euro.

Åtgärderna för att öka spelaransvar, bland annat genom att sänka den obligatoriska förlustgränsen för alla kunder till 17 500 euro per år, har kostat företaget cirka 7 miljoner euro.

– För Paf som bolag är det här en betydande summa men helt rätt sak att göra. Vi ska erbjuda underhållning på ett hållbart sätt, säger Christer Fahlstedt.