DELA

Eckerö kommun vill ta över Öjvägen

Eckerö kommun häver avtalet med Öjvägens väglag och påbörjar arbetet med att överta vägen som en kommunalväg. Det har kommunfullmäktige beslutat.

Ett bråk om Öjvägen har pågått i två år och den 17 mars beslutade Eckerö kommunfullmäktige att häva avtalet med Öjvägens väglag. Kommunstyrelsen fattade i tisdags den 29 mars beslut om att fortsätta arbetet med att överta vägen.

Dessutom fattade kommunstyrelsen beslut om flera konkreta åtgärder i det fortsatta arbetet. För det första ska kommunstyrelsen ta fram en kostnadsuppskattning för den resterande delen av grundförbättringen på vägen. Dessutom ska kommunstyrelsen utföra grundförbättringen till kommunalvägsstandard.

Kostnaderna för resten av grundförbättringen fördelas så att kommunstyrelsen står för 40 procent och väglaget för 60 procent. Det skriver Eckerös kommundirektör Raine Katajamäki i ett pressmeddelande. (ff)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp