DELA

Besök från svenska riksdagen

Riksdagens svensk-åländska parlamentariska vänförening arrangerar under 15-16 maj ett besök på Åland. Initiativet togs ursprungligen för att uppmärksamma Ålands 100-årsfirande.

– Här och nu har riksdagens vänförening en särskild roll att spela, intresset för denna resa har varit stort och vi har behövt hålla nere antalet medresenärer denna gång, säger föreningens ordförande Markus Selin (S).

Enligt ett utskick från lagtinget representerar de svenska riksdagsledamöterna fem partier och kommer bland annat att besöka lagtinget, Ålandsbanken och Ålands fredsinstitut.

Besöket sammanfaller med riksdagens särskilda debatt med anledning av rapporten från de svenska säkerhetspolitiska överläggningarna.

– I tider som dessa är det särskilt viktigt att hålla tät dialog med sina vänner, i en hektisk tid är vi åtta riksdagsledamöter som prioriterar besöket på Åland, säger Markus Selin i pressutskicket. (ab)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp