DELA
Foto: Jonas Edsvik

Patrik Dahlblom i spalten: Ge unga kvinnor 30 sekunder manlighet…

Och sen smälter deras feminism bort.

Sådana skriverier utsätts man för på amerikanska nyhetssajter som är så långt högerut man kan komma. I det här fallet hette den Daily Caller. Där hamnade jag på grund av Taylor Swift, som tidskriften Time i fjol utsåg till Världens ledande person.

Swift är en ofattbart framgångsrik artist med miljarder fans i alla åldrar. Dessa swifties har henne som förebild i stort och smått. När man har en sådan makt över massorna ska man hålla sig borta från politik. Man ska till exempel inte blanda sig i det amerikanska presidentvalet. Men det är vad Swift håller på med nu.

Men man måste hitta sajter som Daily Caller för att få läsa sanningen.

Målet är att säkra Joe Bidens omval. Vi talar om en ”psyop”, en psykologisk militäroperation för att påverka lättpåverkade personer. Dessa makthavare som aldrig träder fram i dagsljuset gav Taylor Swift i uppdrag att bli ihop med en annan väldigt känd person. Travis Kelce heter han och han är ”tight end”, vad det än är, i ett amerikanskt fotbollslag.

Alla tv-kameror riktas mot henne när hon sitter i publiken och kramar Kelce efter matchen. Och sen, när hon har både pop- och sportpubliken i sin hand i direktsändning, ska hon uppmana dem att rösta på Joe Biden i höst. Det är planen.

Det vore en mardröm för Team Trump och alla andra som vill rädda Amerika.

Jobbigt, jobbigt när ens favoritartister inte delar ens åsikter. Tänk er vilken plåga för Trumpfans att tvingas se och höra Swift överallt. För hon är överallt.

Vad göra? Daily Caller-krönikören Grayson Quay har svaret:

Lyssna på Lana Del Rey i stället. En annan begåvad artist som i likhet med Swift är 30 +, ogift och utan barn. Det är tydligen suspekt i vissa kretsar.

Men Del Rey har dejtat en polis och använt handeldvapen på en skjutbana. Det är bra.

Quay kommer fram till att Del Rey älskar Amerika på ett sätt som Swift inte kan. Okej då. Och han tipsar om Del Rey-låtar att lyssna på när man ska bryta Swiftberoendet.

Det vore ärligt talat som att ersätta fikabakelsen med fullkornsbröd. Varför ha roligt när man kan lida, liksom?

Någonstans där fastnar min blick på spalten om feminister som bara behöver en halv minut med en man som utstrålar manlighet för att komma på bättre tankar. Och hur jag än försöker kan jag inte låta bli att klicka på den.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp