DELA

Unga sångare imponerade i öppningskonsert

Vilken kväll, vilka fantastiska förmågpr, skriver Nyans recensent om orgelfestivalens öppningskonsert i Vårdö bönehus. Särskilt uppmärksammar hon de unga sångarna Elina Granlund, Erica Granlund och Sara Strandberg. (På bilden, från vänster,  Freja Frisk, Erica Granlund, Elina Granlund och Sara Strandberg, samt bakom dem Dag-Ulrik Almqvist och Kjell Frisk.)


Vivaldi, Händel, Bach, Pergolesi där har vi barock. Mozart, Cherubini klassicism. Och sen Gustav Hägg och lite lätt nationalromantik. Se ett konsertprogram som följer en rätt så typisk uppställning. Kvällen var dock allt annat än typisk. Efter de obligatoriska talen som öppnade orgelfestivalen förbluffade än en gång några av våra unga sångare med sin talang och utstrålning. Instrumentalisterna, Kjell Frisk på flöjt och fagott och Dag-Ulrik Almqvist på bönehusets lilla orgel, i all ära: de gjorde ett kompetent och bra jobb men visst var det sångfåglarna som tog oss med storm. Freja Frisk, en annan av våra unga sångartalanger, hade denna kväll rollen som presentatör.

Läs mera i dagens, onsdagens, Nyan.

Lena Johanna Svartström


Musik
”Ålands orgelfestival: Öppningskonsert i Vårdö bönehus måndagen den 28 juni.”
Elina Granlund sopran, Erica Granlund sopran, Sara Strandberg sopran, Kjell Frisk sopranblockflöjt och fagott, Dag-Ulrik Almqvist orgel.
Freja Frisk musikpresentation

I dag, onsdag, kl. 12 fortsätter orgelfestivalen på norsk och polsk folkmusik med violin, hardingfela och sång, samt orgel i S:t Görans kyrka. Jorun Marie Kvernberg och Marek Stefanski framträder. I kväll kl. 20 blir det jazz på orgel och saxofon med Håkan Lewin och Johannes Landgren i Sunds kyrka och i kvällens sena konsert, kl.22 i Jomala kyrka, ger Oratoriekören under ledning av Kaj-Gustav Sandholm och med Henryk Gwardak som organist ”Till himlen med lovsång”.