DELA

Thomas di Leva till Alandica i höst

”Låt kärleken växa” är namnet på den förställning som Thomas di Leva kommer med till Åland i september. I Sverige har den gjort stor succé.
Synnöve Jordas, som via sin firma Insikt är arrangör för föreställningen i Mariehamn, berättar att Thomas di Leva framträder i Alandica lördagen den 26 september kl 19 i en två timmar lång föreställning med paus.


Tänkvärt, roligt
Hon har själv tidgare sett den föreställning som Thomas di Leva gjorde en sådan succé med under hösten våren.
– Jag såg honom i oktober i Uppsala och tänkte redan då att han borde komma till Åland. Föreställningen innehåller så mycket tänkvärt samtidigt som den är rolig, säger Jordas.
Det gjordes 25 föreställningar runt om i Sverige av ”Låt kärleken växa” under hösten. Flertalet var utsålda. En fortsättning följde under våren och sommaren 2009 och i september står alltså Åland i tur.


Sprida kärlek
Ända sedan 1982, då Thomas di Leva släppte debutalbumet ”Marginal Cirkus” har han varit en av Sveriges färgstarkaste artister. Hans intention har varit att sprida kärlek, frid och lycka. Till skillnad från de stora påkostade arenaföreställningar, där han också medverkat, har han nu gjort en intim, personlig och genomarbetad föreställning.
– Den är inte överdrivet filosofisk utan tillgänglig för var och en, ett mellanting mellan konsert och föreläsning, konstaterar Synnöve Jordas.


Sjunger också
I innehållet i ”Låt kärleken växa” finns sådant som ”kärlekens gåvor och tal”, ”musikens mirakel”, ”sagans magi”, men också sånger.
Redan nu har förköpet till föreställningen med di Leva startat på Alandica.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax