DELA

Tavlor med känsla

Bo Söderlund, 20 år, har sin ateljé ovanpå sina föräldrars växthus.
Från och med i höstas tar han sin konst på så stort allvar att han faktiskt studerar konst.
Om en vecka på lördag har han vernissage. I växthuset.
Efter att ha, som han själv säger ”tramsat runt i lusse fyra år utan resultat” började han i höstas på en grundläggande konstutbildning i Bohuslän.
– För första gången tar jag min konst så seriöst att jag studerar den.

Känslor
Han har haft en utställning förut, på Salt. Nu ställer han ut tavlor igen, den här gången i sina föräldrars växthus.
– De sponsrar på det sättet. På det här sättet drar inte lokalen någon hyra. Och att det råkar vara just ett växthus tycker jag egentligen bara att passar bra. Det ger en rolig klang att vara i ett växthus.
Hur skulle du beskriva din konst?
– Jag har mina känslor som drivkraft för nästan allt jag producerar, ibland till mina lärares irritation. Ingen bild kommer undan det jag råkar känna då jag gör den. Det är ingen vits att binda sig vid en speciell känsla, jag är mycket för att måla ärligt. Det betyder att mina tavlor kan vara både melankoliska och supermörka och spexiga, mer glada, kalas.

Musik
På vernissagen spelar också ett av Bos band, The One Flower Tribe. I bandet spelar Johan Ehnblom, Alexander Lindberg, Christoffer Westerberg, Jonas Karlsson och Bo själv.
– Vi spelar folkligt orienterad blues. Helt akustiskt, så ingen lär få ont i öronen.

KARIN ERLANDSSON

karin.erlandsson@nyan.ax


Bo Söderlunds vernissage är lördagen den 5.1 kl. 19.00 i Sandåsens växthus. Klockan 20.00 börjar The One Flower Tribe spela.
Tavlorna finns kvar till 20.1.