DELA

Street dance för killar ger mersmak – se bildspelet!

Säsongfinalen i streetdancekursen bjöd på robotdans och avancerad koreografi.

– Jag vill utmana killarna, säger ledaren Hannes Lemberg. Kolla bildspelet här!
Det var full fart i Kulturfabrikens lokaler i helgen när Hannes Lemberg höll i sista workshopen i streetdance innan sommaren. Kursen är ett initiativ från Ålands musikinstitut som vill motivera och inspirera killar till att börja dansa.

– För mig är det viktigt att visa att vi killar också dansar. Jag kommer själv från en småstad och vet att det kan vara tufft att våga dansa som kille även om man tycker att det är kul. Det känns jätteroligt att få göra det här, säger Lemberg.

I den yngsta gruppen ligger fokuset på att hitta rytmen och att leka medan de äldre klasserna fokuserar på dans och steg. De två yngsta ålderskategorierna har lockat flest deltagare och Lemberg är nöjd med den respons som kursen har fått bland killarna trots att antalet deltagare tunnat ut efter hand.

– Som alltid är det flest deltagare i början av terminen men jag är ändå jättenöjd med uppslutningen. De som dykt upp här är de som verkligen brinner för att dansa så det har varit väldigt roligt att jobba med dem, säger han.

Läs mer i måndagens Nya Åland!