DELA

Sommarfröjd till jul med Spelevinkarna

Gruppen Spelevinkarna inom Ålands spelmansgille kan man nu få njuta av till jul. Den pinfärska kivan bjuder på femton spår med låtar ur den repertoar som Spelevinkarna spelat under sin drygt tjugoåriga tillvaro.
Det är lätt underhållningsmusik, operettpärlor, gammal dansmusik, en del Taube-låtar som Spelevinkarna nu lagt på skiva.
Christina Johansson, som spelar kontrabas i gruppen, berättar att inspelningarna gjordes i december i fjol och i mars i år på Breidablick i Finström med Jan-Peter Jansson som inspelningstekniker. Det är också i hans studio i Jomala som slutarbetet på skivan gjorts. ”Jampa” medverkar förresten själv på mandolin i ”Natt i Moskva”.
Ragnar Boman har varit musikalisk ledare och det är också han som står för arrangemangen av låtarna. Dessutom spelar han givetvis med.
Utöver den nämnda ”Natt i Moskva” finns till exempel ”Guld och silver”, ”Poema”, Brevet från Lillan”, ”Kotkas ros”, ”Konvaljens avsked” och ”Fiolen min” med.
På skivan medverkar, utöver de redan nämnda: Inga-Lill Abrahamsson, Sven-Olof Boman, Ann-Christin Eriksson, Clara Eriksson, Dennis Eriksson, Bror-Erik Jansson, Christer Lång och Britt-Mari Wallén, på fiol, Rainer Karlsson, Åke Lindblad och Martin Staf, dragspel, Hans-Erik Ramström, gitarr och John-Adam Sjölund, piano. Sångsolister är: Ann-Iréne Dahlgren, Elof Johns och Åke Lingonblad.
Robert Jansson har fotograferat och Torgny Stjärnfelt gjort omslaget.(jk)