DELA
Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Sång och musik för välgörenhet

”De vackraste julsångerna” kan man sjunga med i på söndag den 26 december klockan 18.00 i Jomala kyrka.

Finlands lucia Tilde Polviander med följe uppträder, och hon sjunger en duett tillsammans med Ålands lucia Sofia Eriksson. Andra ålänningar som tidigare varit Finlands lucia medverkar också med sång. Jomala församling arrangerar i samarbete med Folkhälsan. Frivillig kollekt bärs upp.

Samma dag klockan 20.00 ordnas en välgörenhetsjulkonsert i Hammarlands kyrka. Frivillig kollekt samlas in till Rädda barnen, hälften går till den åländska barnfonden och hälften till den internationella krisfonden.

Medverkande är Anna Häger, Irene Häger, Linn Ekebom, Heidi Hendersson, Fredrik Mattsson, Annie Lahti, Felicé och Fanny Hendersson, Mattias Hendersson, och Pipsa Juslin.

På tisdag den 28 december klockan 19 i S:t Görans kyrka ordnas en välgörenhetskonsert till förmån för Steel FM-hjälpen och Matbanken.

Initiativtagare är Lucas Gustavsson. Det blir både musik och textläsning av olika slag. Medverkar gör bland andra Staffan Lindström, Tracey Nyholm, Heidi Hendersson och Beppe Lantz.

Arrangören rekommenderar munskydd och ber besökare stanna hemma vid förkylningssymptom. (ms, ikj)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp