DELA

Saara Aalto får det tufft trots ett perfekt shownummer

I kväll sänds den första semifinalen i Eurovision Song Contest. Som vanligt befinner jag mig på plats för att bevaka tävlingen för Nyan och även nyhetsbyrån Svensk Presstjänst. Denna gång i den sommarvarma och grymt vackra staden Lissabon.

Nu måste Saara Aalto se till att Finland tar sig till final. Och jag hoppas verkligen att det går vägen. Hon är enormt gullig med alla människor hon möter och hon har jobbat så hårt. Saara Aalto har konstant mobbats i finsk press innan hon sedan höjdes i skyarna då hon gick ända till final i brittiska X-Factor.

Ett fiasko i kväll kunde innebära att artisten än en gång får skulden och drabbas av nästan personliga anklagelser. Det är tufft att vara annorlunda, våga stå ut och vara lite extra vagansa.

I år har Saara Aalto handplockats av YLE där artisten fick sjunga tre bidrag. Låten ”Monsters” vann. Den skrev hon tillsammans med syskonen Deb, som också skrev vinnarlåten ”Heroes” för Måns Zelmerlöw.

Joy och Linnea Deb är också på plats i Lissabon för att stötta Saara Aalto, trots att Aftonbladet skandaliserade ut en annan historia för någon vecka sedan.

Läs hela David Lindströms ESC-krönika i tisdagens Nya Åland!