DELA

Queen nästa projekt för projektkören

Samarbetet mellan Ålands projektkör och Tonfallet från Jakobstad fortsätter. Nu kör man i gång projektet Queen med sikte på uppförande våren 2012.

Hösten 2008 startade Projektkoren.ax där åländska amatörsångare fick provsjunga för att medverka i ett jazzprojekt med musik av Duke Ellington.
Initiativtagare, körledare och dirigent var Johanna Grüssner som pendlade till Åland från Stockholm för att hålla repetitioner var tredje lördag. Johanna bandade in samtliga arrangemang på stämfiler så att körmedlemmarna kunde öva på sina stämmor på egen hand.


Fick en vänkör
Projektet resulterade i konserter i Stockholm, Mariehamn, Pargas, Jakobstad och slutligen Jomala. I Jakobstad och Jomala deltog även den blandade kören ”Tonfallet” från Jakobstad som nu blivit Projektkörens vänkör och är med även i nästa satsning.
– Projektkörens styrelse har genomfört en röstning bland Projektkörens medlemmar och sedan övervägt temat för nästa satsning. Röstningens och styrelsens resultat var helt enigt: musik av rockgruppen ”Queen”, berättar Projektkörens ordförande Sune Carlsson.

Nu söker kören också sångare för Queen-projektet. 

Läs mera i dagens, måndagens, tidning.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax