DELA

Ösuf välkomnar revyglada

Efter en paus på sju år hoppas Ösuf kunna utlova revypremiär på trettondagen. På söndag hålls ett möte för alla intresserade.

Efter RevyBryggan 2008 har det varit tyst på revyfronten i Östra Saltviks ungdomsförening, men i höst är det dags att dra i gång igen.
– Vi har pratat länge om det i styrelsen, och nu verkar det som att många av det gamla gardets skådespelare också är på gång. Det är väldigt kul, säger ordförande Jan Johansson.
Hoppas ni få med en ny generation revyskådisar?
– Ja, det är tanken. Vi gjorde ju en ungdomsteater i våras som gick bra, men revy är förstås en helt annan sak.
Varför ska man komma med och spela revy?
– För att det är roligt! Det är ganska mycket jobb, det ska vi inte sticka under stol med, också sådant som inte syns på scenen: parkering, kök, ljus, ljud… Men det är sånt som vi har mycket roligt åt efteråt, och också medan vi spelar.
Hemliga textförfattare
Ösuf har redan en del texter att utgå från, men efterlyser fler. Textförfattarna är alltid anonyma.
– Det gör det lättare att skriva. Utan att det för den skull blir elaka påhopp. Den som du driver med ska kunna sitta på första parkett och skratta själv, då har du lyckats, säger Johansson.
Vilka händelser tror du kan bli aktuella att driva med?
– Ja-a, vi har redan pratat lite om Micke Björklunds plättstekning – men vi får se! Textförfattarna får tänka hur fritt som helst.
En regissörskandidat finns redan, men Johansson avslöjar ännu inte vem det är.
På söndag 5 oktober hålls ett första allmänt möte för alla intresserade på Högtomt klockan 19.
– Då pejlar vi läget lite, och ser vad vi har för folk.
Hur gammal måste man vara för att få vara med?
– Det tar mycket tid, så gott som alla helger när vi väl börjar repetera, så det är bra om man inte är yngre än högstadieåldern.

Ylva Vikström