DELA

Storband, rock ’n roll och hårdrock

Musikintresserade får sitt lystmäte på de åländska krogarna i helgen. Det bjuds på allt från dj:s och storband till rock ’n roll och hårdrock.
Redan i kväll går det att dansa till en bar-dj på Arken. I morgon och på lördag spelar Dj Cesar i Arkens nattklubb, och på lördag är det dessutom storbandsafton i Arkens festvåning. Då spelar Alandia Big Band och Wermdö Big Band från klockan 21.30.
På Indigo ordnas after work på fredag. Då underhåller Dj Totte i baren från klockan 17.00.
Rosella har danskryssning med svenska bandet Mickeys på fredag, avgång från Mariehamn kl 18.30. Efter återkomsten till Mariehamn fortsätter dansen till kl. 01.00.
På Dinos spelar hårdrockskvartetten Skogen brinner. Natten mot söndagen klockan 01.00 går bandet upp på scen. Enligt bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund spelar det här stökiga proggrockgänget tung hårdrock från en svunnen tid med väldigt olycksbådande texter.
– Tänk om om Kenta Gustafsson från Mods-trilogin sjungit i Black Sabbath. Så låter på pricken Skogen brinner om man frågar mig, säger Eklund.
På Park spelar trubaduren Kire Ljung i kväll och i morgon. På lördag spelar The Unkool Hillbillies rock ’n roll från 50-talet.
Slutligen ordnas även dans till Edwings på Valborg i Lemland på lördag från 20.00. (ml)