DELA

Spontan retro-rock på Bastun

De som är sugna på klassisk rock i helgen bör söka sig till Pub Bastun. Där uppträder på lördag Marulk – bandet som spelar så att händerna blöder.
Tävla om fribiljetter med Nyan!
Marulken hittar man på havsbotten. Den kan bli upp till två meter lång och väga upp mot 70 kilogram. Marulken lever utbrett i Atlanten, Medelhavet och i Svarta havet. I Sverige finns den främst i Skagerack och Kattegatt.
Och så i Göteborg förstås.
Marulk spelar klassisk rock. ”Gammal, god och välgjord rockmusik” som bandmedlemmarna själva uttrycker det.

Improviserande liveband
Bandet lägger stor vikt vid liveframträdandet. I recensioner från tidigare spelningar i år återkommer ord som ”röj”, ”dans” och ”ös”.
– Oavsett tillfälle så är det ett jäkla ös från början till slut. Det spelar ingen roll om det är tre eller 200 personer i publiken, säger Thomas Jäger, gitarrist.
Vi är ett riktigt liveband, vilket för oss innebär att faktiskt utnyttja det spontana ögonblicket när vi spelar och möter en publik. Vi har aldrig någonsin spelat samma setlist på två gig och vi improviserar när inspirationen kommer, säger basisten och sångaren Danne Palm i en intervju på bloggen Doomsdaysjesus.
– Vi har ingen inövad koreografi direkt utan hittar på allt möjligt. Vi ska spela in en video till nya singellåten, har med oss en fotograf nu. Han ska filma hela ditresan, dagen på Åland och resan hem. Devils on a stroll.
Marulk är inspirerade av artister som The Hellacopters, AC/DC, Status Quo och Thin Lizzy.
Insläpp sker från klockan 20.00 på lördag och åldersgränsen är 18 år eller 16 år för medlemmar.
Läs mer om Marulk på deras Myspace-sida: http://www.myspace.com/marulk

Tävla om fribiljetter!
Nya Åland lottar ut fem biljetter till lördagens spelning med Marulk. Allt du behöver göra är att svara på frågan här nedanför och skicka ditt svar till redaktion@nyan.ax senast på fredag kl 12.00. Märk mailet med ”Marulk”.
På vilket havsdjup (antal meter) lever Marulken?
Vinnarnas namn publiceras på Facebook och på hemsidan.

Axel Kronholm

axel.kronholm@nyan.ax