DELA

Så avslöjar du ditt ragg

Sneglar spanet förstulet på dig? Tar han eller hon plötsligt av sig flytvästen, cykelhjälmen eller glasögonen och vrider kroppen åt ditt håll? Stora pupiller? Bingo, du har fått napp!
Det kan vara ett jädra projekt att reda ut folks signaler. Det är ögonkast hit, det är slentrianhängande dit och plötsligt står man där, lurad på konfekten, och fattar inte varför man plötsligt bara ska vara vänner. Följ Nöjes överlevnadsguide och du kommer att bli master and commander när det gäller signaltolkning.

1. Sneglandet
Innan man ens är medveten om att man tycker att nån är intressant börjar man titta efter personen tills den tittar tillbaka.

2. Påfågelfjädrandet
När ögonkontakt väl är etablerad ska det spännas och fixas och visas vilken alfahanne eller skön böna man är. Hållningen blir plötsligt rak och alert och det är ett evigt plockande med kläder, hår, smycken, drinkglas och vad man nu kan komma på. Det är också nu eventuella flytvästar, cykelhjälmar och annat ofördelaktigt plockas bort.

3. Utmanandet
När ragget i fråga lutar huvudet på sned och kisar är det inte fråga om närsynthet, utan snarare en tydlig invit. Lär dig känna igen spanpositionen, för det är nu det är dags att närma sig bytet.

4. Halskrafsandet
Nej, så här nära ska du inte stå! Börjar ragget slita och dra i halsband och kragar eller klia sig på halsen är det dags att backa ett steg eller två. Kanske ska du byta samtalsämne också, eftersom personen uppenbarligen inte är intresserad av din fäbless för daggmaskars sociala liv.

5. Pupillvidgandet
Att ditt span har stora pupiller behöver inte enbart bero på intag av rusmedel, utan kan också vara ett tecken på fett intresse.

6. Ansiktspåtandet
Nu när ni har avancerat till den mer avslappnade nivån av raggande, som ofta inkluderar en stol eller nåt annat att luta sig mot medan man pratar, gäller det att vara uppmärksam på vad händerna signalerar. Börjar ditt span okynnespåta sig i ansiktet, trumma med fingrarna eller nåt annat ofog tyder det på att personen antingen är en lögnaktig typ eller också lite ointresserad.

7. Läppsmaskandet
Vårt undermedvetna kör inte direkt med nåt raffinerat finlir. Gillar vi nån börjar vi omedvetet tugga på oliver, isbitar, nötter, choklad, körsbär och andra smågrejer så man hyfsat sensuellt kan slicka sig lite om läpparna efteråt. Ett tips från coachen bara: Överdriv inte, snälla. Och skippa den där enorma ostmackan, burgaren eller läckande glasstruten. Okej?

8. Parningsdansandet
Om skor börjar snöras av, hår släppas ut, kavajer och slipsar flyger all världens väg och allt känns himla trevligt skulle man nog kunna säga att intresset är ett faktum.

9. Barriärbyggandet
Om du inser att ragget som var så hett för en stund sen visar sig vara en hopplös tråkmåns är det bara att göra tvärtom. Ta på dig glasögon, halsdukar och pannlampa, sätt dig med armarna i kors och låt bli oliverna. Till slut borde piken gå fram.