DELA

Patrik Dahlblom belönad med platinaskiva

Patrik Dahlblom har fått en mycket fin gåva av Moneybrother som sålt över 40.000 exemplar av sin senaste skiva.
– Det är nog den första platinaskiva som går till en ålänning.
Den artist som säljer över 40.000 exemplar av en skiva i Sverige belönas med en platinaskiva. Den gränsen passerade den svenska artisten Moneybrother nyligen med sin skiva Pengabrorsan. Patrik Dahlblom får skivan som tack för att han översatt ungefär texter på skivan som består av covers.
För ett par veckor sedan fick Patrik ett mejl från Anders Wendin alias Moneybrother som meddelade att han hade en present att hämta ut hos skivbolaget. Då anade han inte vilken fin present det var frågan om.
– Jag trodde att det skulle vara en cd-box med Otis Reddings samlade produktion eller något liknande, vilket hade varit en okej present.

Bättre än pengar
När han hämtade ut paketet och det gick upp för honom vad det innehöll blev han mycket lycklig.
– Jag hade inte räknat med att få något sådant. Det är mycket bättre än pengar.

Först?
På tavlan som innehåller en platinaskiva finns också ett skylt med Patrik Dahlbloms namn ingraverat.
– Jag tror att det är den första platinaskivan som går till en ålänning. Om det finns någon mer skulle det vara roligt att få veta det.

I vardagsrummet
Tavlan skulle passa utmärkt på Skivbörsen i Mariehamn som drivs av Patrik Dahlblom och Göran Jansson, men den ska istället hängas upp i Patriks lägenhet i Stockholm.
– Jag ska hänga den i vardagsrummet så att folk ser den direkt när de kommer in i lägenheten.
Går det att toppa det här?
– Nej, nu kan det bara gå nedåt. Jag önskar att jag hade sålt platina med mitt eget band Good Evening Manchester 1988, men bättre sent än aldrig.

ANDERS SIMS
anders.sims@nyan.ax