DELA

Nöje tipsar om 5 balla bloggare

Nöje har plöjt igenom den åländska bloggskogen och lusläst för att kunna tipsa om de fem mest läsvärda bloggarna
Modebloggaren Zaida Mattsson är en av dem. Före sin bloggpaus kunde hon ha upp till 1. 400 läsare per dag, men någon ny Kissie vill hon inte bli.
Zaida Mattsson,16, från Mariehamn började blogga för cirka ett år sedan när hon skadade svanskotan och inte kunde göra mycket annat än att sitta stilla.
– Jag blir lätt rastlös och måste alltid ha något att göra, säger hon.
Hon uppdaterar sin modeblogg (Zaida.devote.se) en till tre gånger per dag och tycker att bloggen har förändrat henne.
– Förut var jag jeans och t-shirt- tjejen, nu är jag mer modemedveten. Men jag sätter inte på mig vad som helst fast jag skulle vilja, då blir man stämplad och folk tittar snett på en.

Vill bli känd
Zaida har haft så mycket som 1. 400 läsare per dag men sedan hon tog en paus från bloggen har de minskat till 150.
Zaida skulle gärna ha flera läsare men säger att hon inte vill bli den nya Kissie. (Kissie är i dag är Sveriges största bloggerska och har fått mycket uppmärksamhet genom sin bröstförstoring. Reds.anm.)
– Jag skulle aldrig skämma ut mig själv för att få läsare men det är klart att jag vill ha en känd blogg.
Zaida skriver mycket om kläder och kollektioner. Hennes favoritdesigner är Malene Birger och en dröm är att få gå på hennes visningar.
– Hennes kläder är fantastiska. Varje plagg är noga genomtänkt. Man kan gå till stranden i samma kläder som man går med på fest, stilen är avslappnad och skön.

Andra bloggare värda att kolla:
Becksphoto.blogg.se
En blogg som har det lilla extra. Vi får följa med Rebecka i sin vardag när hon klipper sina stövlar till skor och hittar främmande öllådor i sin bil.
Namn: Rebecka Englund
Andrekarring.blogg.se
Kommer garanterat att få dig dra på smilbanden. Andre berättar ogenerat om den gången han glömde låsa toadörren och fick oväntat besök. Han gör vardagliga händelser till något utöver det vanliga.
Namn: Andre Karring
Nejmenisa.blogspot.com
En blogg som du helt säkert kommer att vilja fortsätta läsa. Isa berättar med välskriven text och mycket detaljrikedom om till exempel hur en dag på stranden i februari kan se ut.
Namn: Isa Hindersson
Fotoeli.blogg.se
Elin visar oss sitt liv genom kameran och får vardagliga händelser att se ovanligt bra ut med sina proffsiga och självsäkra foton.
Namn: Elin Karlsson

CAROLINE THÖRNROOS


redaktion@nyan.ax