DELA

Lysande Kent!

På scen: Söndag 21.00.
Bäst: Scenshowen med de kändaste Kentbitarna.
Sämst: Tystnaden mellan låtarna.
Betyg: 4,5
Sedan Sveriges största rockband formades 1990 har de varit enormt framgångsrika. Slutsålda turnéer och festivalbokningar där Kent allt som oftast fungerar som dragplåster gör att gruppen inte längre behöver göra intervjuer om de inte vill.
Kent valde i klassisk tappning att öppna konserten med några lugna låtar. Efter det första mellansnacket kommer kanske Kents största sommar-feeling-låt ”Socker”. De flesta fansen får valuta för pengarna.
Scenshowen är påkostad, flera hundra lampor blinkar bakom bandet när de 25 minuter in i konserten börjar spela nyare låtar med electrobeats.
Drygt 4000 personer på plats, något mindre än väntat. Jocke Berg lyckas med sina publikfrierier. Samtidigt märks det vilka låtar som slagit stort, det är nästan bara dem som får publiken att brinna. ”Kärleken väntar” är en. Under mindre välknda låtar lyckas inte Jocke Berg få med sig alla.
Kent lyckas ändå övertyga, även om det inte blir några större överraskningar. Har man lyssnat på Kent så vet man vad man får. På gott och ont.

Cecilia Lindvall/Johan Orre