DELA

Kvinna försvinner spårlöst i efterlängtad Fincherfilm

Veckans film ”Gone Girl” är baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn och regisserad av David Fincher (”Fight Club”, ”Seven” med fler).
Filmen har premiär på bio Savoy i kväll fredag kl. 20.00.
Filmen har attraherat stor uppmärksamhet sedan projektet tillkännagjordes, såsom en film baserad på en bästsäljande roman med flera av Hollywoods stora namn inblandade i produktionen kan förväntas göra, och majoriteten av de recensenter och privatpersoner som sett den sedan den premiärvisades på The New York Film Festival förra veckan har rosat den.
På filmsajten imdb.com har den för tillfället ett medelbetyg på 9,1 av 10, och på rottentomatoes.com 86 av 100. Michael Phillips för The Chicago Tribune ger den 3,5 av 4 stjärnor och hyllar skådespelarinsatserna och Finchers sätt att berätta historien.
För soundtracket står Trent Reznor (Nine Inch Nails) och Atticus Ross som tidigare tonsatt Finchers ”The Girl With The Dragon Tattoo” och ”The Social Network”.

Lögner hopar sig
Möt Nick (Ben Affleck) och Amy Dunne (Rosamund Pike), ett till synes perfekt par från Manhattan som flyttat till en småstad i Missouri för att se efter Nicks åldrande föräldrar.
Det vill säga, tills Amy försvinner spårlöst på den femte årsdagen för deras bröllop.
Fallet slås snart upp stort i media och Nick, som den sörjande maken, hamnar i uppståndelsens centrum.
Men under det ökande trycket från polis (speciellt Kim Dickens) och reportar börjar den bild som målats upp av deras äktenskap som idealiskt och dem som det perfekta paret gå i spillror, och en allt mörkare bild av förhållandet framträder istället.
När ingen annan lösning visar sig leder Nicks märkliga beteende, lögner och lugn framför tv-kamerorna till att han själv blir huvudmisstänkt.
Men Nick är inte den enda lögnaren i den här historien.

Felix Quarnström