DELA

Känd huvudakt till Jurmofestival

Island in the sun- gänget kunde igår avslöja namnet på festivalens huvudakt.
Popbandet Suburban Kids with Biblical Names, kommer att bjuda på dansanta hits.
Arrangörerna för Jurmofestivalen Island in the Sun är nöjda med att presentera huvudakten Suburban Kids With Biblical Names.
Det svenska bandet har haft hits som ”Rent A Wreck” och ”Funeral Faces”.
Duon Suburban Kids With Biblical Names bildades i Stockholm 2003 och har gjort sig kända som en energisk popakt med finurliga texter och smittande melodier, fyllda av referenser till musikaliska föregångare.


Turnerat flitigt
Hösten 2005 släpptes debutskivan #3 på skivbolaget Labrador och fick mycket goda recensioner av en enad kritikerkår. I dag är Suburban Kids With Biblical Names ett väl etablerat namn i den svenska popvåg av band som the Tough Alliance, El Perro del Mar och Vapnet.
De senaste åren har bandet turnerat flitigt på de flesta svenska scener och festivaler värda namnet. Till Jurmo kommer bandet med intentionen att ”förvandla dansgolvet till ett inferno av ba ba ba” – den textrad många känner till från p3-hiten ”Rent A Wreck”.


Bred blandning
Festivalens startfält är nu komplett och arrangörerna kan konstatera att den musikaliska blandningen är bred. Sedan tidigare är bland andra Elias & The Wizzkids, The Bombettes, The Leobarby samt åländska Seaside Matters bokade.
Under de senaste dagarna har biljettförsäljningen skjutit iväg ordentligt och från arrangörshåll vill man uppmana alla att köpa biljetter i förväg då inga biljetter säljs på plats.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax