DELA

Dreamboys drömmar börjar slå in

Dreamboy heter bandet som följer med Oriel Joans till Bastun i kväll fredag och bjuder på indie av bästa sort
”Stockholm soligaste pop”, skrev Nyans recensent Patrik Dahlblom när han för någon månad sedan hade lyssnat igenom Dreamboys första fullängdare It Means The World To Me. Och han är inte den enda som är imponerad.
Det var segt i starten, men nu har det börjat gå riktigt bra för bandet Dreamboy. På julaftonsmorgon kanske du hörde dem i P3, eller kanske du rent av såg dem i TV4:s Nyhetsmorgon på juldagen?
Där uppträdde killarna med sorgliga ”Michael” och svängiga ”Stars” som P3 nyligen addade till sin c-lista. Dessutom bjöd de på stämsång med julklassikern ”Det strålar en stjärna”. Nyligen har de också släppt en egen jullåt, ”Christmas Kisses”, som du kan lyssna på på bandets myspacesida http://www.myspace.com/dreamboymusic
Bandet, som består av Ludwig Bell (sång och gitarr), Richard Brattlund (bas), Fredrik Hultgren (trummor och sång), Niklas Pettersson (keyboard och sång) samt Fredrik Swahn (gitarr och sång), var för ett par år sedan så trötta på branschen att de rev alla kontrakt. De stampade på stället, skrev låtar men mer hände inte. Tills de träffade ålänningen David A Karlström.

Jomalavideo
I dag är Dreamboy signade på Karlström bolag I Can Hear Music. Videon till låten ”What have I done” är delvis inspelad i Jomala. 2004 spelade de i Badhusparken, och nu blir det alltså en spelning på Bastun.
I deras pressmaterial på hemsidan http://www.dreamboy.se skriver de att ett av deras bästa bandminnen är ”På Åland, när vi efter en spelning fick ett helt badhus (med rutschkana!) och en stor kyl med öl helt för oss själva.”
Så lite Ålandsanknytning har de.
Kanske bandet får ett nytt ”bästa minne” från Åland efter kvällens spelning. Gå till Bastun och se till att du ingår i det minnet. Spelningen börjar efter klockan 22.00.

MALIN LUNDBERG