DELA

De drar in Grease på scen

Säg nej till hösten med lite summer loving.
Slutarbetet för dramaklassen på Ålands lyceum är inget mindre än musikalen Grease och alla är välkomna på dagens föreställning.
Nyan har talat med Ålands Danny och Sandy, Nona Bamberg och Julina Hansell, samt dramaläraren Robert Liewendahl.
I dag kl 14 förvandlas hörsalen på Ålands lyceum till Rydell High där raggargänget T-Birds och de populära flickorna i Pink Ladies regerar. Årets examensklass i drama framför en dramatisering av Grease (1978) som sitt slutarbete.
Vanligtvis är föreställningen endast aktuell för skolelever, men i år har alla på Åland möjligheten att se Danny Zuko (Nona Bamberg) och Sandy (Julina Hansell) stämma upp i ”Tell me more”.
– Man brukar bjuda in kompisar, säger Bamberg, 16, från Mariehamn.
– Men vi har sagt att alla som vill får komma, fortsätter Hansell, 17 från Finström.
Dramaläraren Robert Liewendahl hade tänkte sig att gruppen skulle framföra Aristofanes komedi Lysistrate, men så blev det inte.
– Jag insåg vid ett tidigt skede att jag inte var regissör, jag var en handledare. Jag har kommit med scenanvisningar och handlett dem i artikulation. De har varit så entusiastiska och ivriga att jag har fått släppa på tömmarna och låta dem blomma själva, säger Liewendahl.
Tanken är att examensarbetet i drama på lyceet ska vara ett större projekt, och examensklassen i TEA6 fick möjligheten att göra en musikal.
– Vi som inte hade sett Grease såg filmen tillsammans med de i gruppen som kände till den innan vi bestämde oss. Eftersom vi haft en så bra sammanhållning växte projektet, förklarar Hansell.
Läs mer i papperstidningen!

Adrian Grönqvist