DELA

Big John Bates & the Voodoo Dollz intar Bastun

Burlesk show som sätter adrenalinet i pumpläge.
Som en av 14 spelningar under Europaturnén förlorar kanadensiska Big John Bates & the Voodoo Dollz i kväll sin Ålandsoskuld. Platsen är självklart Pub Bastun.
John Bates står i en musikaffär i Köln när han blir uppringd. Sångaren är ute efter ett par hörlurar. När han beskriver sitt bands liveuppträdanden med ord som galenskap, motorsågar och eldflammor undrar jag helt osökt om det vore idé att ta med öronproppar till konserten i kväll.
– Haha, jag kan tro det. Men jag tänker inte ha några, säger han.
Bates Motel hette originaluppsättningen som bildades 1999 men som 2001 tog ny form och blev Big John Bates & the Voodoo Dollz. Bandet består av fem personer som ger järnet från första andetag till sista. Deras musik är influerad av grupper som The Cramps, The White Stripes och Tom Waits och de lär vara det rock’n’roll band som var först med att använda burleska showartister i sin liverepertoar.
Vad som förväntas av dem i kväll får sammanfattas med hjälp av recensioner på nätet. Två av dem antyder att låtarna kommer från några av Vancouvers mest ökända musiker med djävulen som största fan.
Läs mer i TV-tidningen!

Cecilia Lindvall