DELA

Bastkjolar och tropisk hetta på The Basecamper

– Det kommer bli grymt! Man kommer att bli överraskad över hur bra outfits vissa av de som kommer har. Koksnötsbikini är inget som är obekant för oss, skrattar arrangören David Strand.
I kväll är det dags för en av sommarens bästa fester på The Basecamper. Tillsammans med Beach Camp ordnas temafesten ”Tropical heat” i äkta tropisk anda.
Festen börjar redan klockan fyra i eftermiddag med beachvolleyturneringen Beach Madness. Det är fritt för vem som helst att anmäla sig och sista anmälan är klockan två i dag, turneringen spelas antingen i lag om två eller fyra och lottas med hjälp av siffror.
Beach Camp håller olika beachvolleyläger runt om i världen fyra gånger i året. I april hölls ett under den turkiska solen och i juli hade de ett på Öland.
– Nu när det är Paf Open i Mariehamn tänkte vi passa på att samla ihop alla som deltagit i de olika lägren och andra volleyentusiaster. Vi som håller på med det här gillar temafester, så vi tänkte köra en riktigt klassisk sommarfest med tropisk tema, säger David.

Guano Brothers
I festen ingår middag i form av grillbuffé efter sju, uppträdande av duon Guano Brothers från åtta och dj efter klockan tio.
– Guano Brothers spelar både livemusik och skivor. De är en åländsk duo som spelat tidigare i sommar bland annat på café Bönan, säger Per Sidbäck, vd för The Basecamper.
Under kvällen delas både bastkjolar och blomkransar ut åt festdeltagarna.
– Men bastkjolarna är bara för de som föranmäler sig till middagen. Till de som kanske hellre grillar hemma och kommer senare har vi ett eftersläpp efter klockan åtta där de första tjugofem får en bastkjol, men resten får jättegärna ta med egna söderhavsinspirerade kläder, säger David.

Somrig stämning
Tvåhundra personer är maxantalet de kan ta in under kvällen, ett antal som arrangören David inte tror blir några problem att uppnå.
– På de andra temafesterna vi ordnat har vi utan problem förbokat hundra personer, så det tror jag inte blir några problem. Så nu hoppas jag bara att folk tar med den somriga stämningen från Paf Open och kommer ner till The Basecamper i kväll.

Madelen Holmström

madelen.holmstrom@nyan.ax