DELA

Allt du behöver veta inför Rockoff

Här är Nöjesredaktionens stora guide inför Rockoff.
Fredag 20.7
20.00 Martin Stenmarck
22.00 Sahara Hotnights
Ingen anledning att stressa för att hinna till Stenmarck. Gå istället till Sjökvarteret och lyssna på sjödagarnas fusion- och rapfestival, som börjar klockan 18.00 med Phunky Fish.
Sahara Hotnights är däremot ett måste, även om den gamla musikklichén ”jag gillar deras tidiga material” börjar kännas allt mer aktuell i och med att musiken blir poppigare.
En trestjärnors kväll!
Missa inte. Josephine Forsman, trummisen i Sahara Hotnights. Åch!
TRE STJÄRNOR

Lördag 21.7
19.00 Måns Zelmerlöw
20.45 Erik Segerstedt
22.30 Hanna Pakarinen
Barnens dag på Rockoff. Måns Zelmerlöw kämpar med Erik ”Snygg-Erik” Segerstedt om den kvinnliga uppmärksamheten. Det luktar smör. Hanna Pakarinen väger upp med lite mörkare finsk schlager. I sammanhanget rätt befriande.
I schlageryran i Helsingfors fick Hanna stor kritik för sina bristande kunskaper i engelska. Räkna inte med några djuplodade mellansnack på Torget, men sjunga kan hon.
Missa inte: Både Cara Mia och Leave Me Alone är två riktigt bra schlagerdängor. Avgör själv vilken som är bäst.
TVÅ STJÄRNOR

Söndag 22.7
20.00 Emilia
21.30 Timbuktu
Slår man upp ”one hit wonder” hittar man antagligen en bild på Emilia, som i slutet av 90-talet sålde miljoner med Big, Big World. Lika snabbt som hon kom fram, försvann hon. Nu, tio år senare, är hon tillbaka med en ny platta. Den här gången på svenska. Kritikerna kallar den överproducerad soulpop, men hennes röst får mycket beröm.
Timbuktu behöver ingen närmare presentation. Garanterat ös. På Peace and Love-festivalen gjorde han ett bejublat gästspel på The Arks spelning. Vi kan bara hoppas att Timbuktu missar båten hem.
Missa inte: The Botten Is Nådd gungade bra senast på Mariepark.
TRE STJÄRNOR

Måndag 23.7
21.30 The Ark
The Ark är enda akten på måndag. Det räcker så bra. Ola Salo ger garanterat valuta för pengarna. Rockoffs säkraste succé.
Glöm inte att värma upp stämbanden innan du kommer. Det blir mycket allsång.
Missa inte: Allsången på traditionella avslutningslåten Calleth You, Commeth I.
FEM STJÄRNOR

Tisdag 24.7
19.00 Elin Lanto
20.30 Oh Laura
22.10 Bo Kaspers Orkester
Nu är det upp till bevis som gäller för Stockholmsbandet Oh Laura. Kända främst för reklamlåten Release Me har de gjort succé på de svenska scenerna i sommar. Regnigt och kallt? Oroa er inte. Frid Öhrns röst värmer vilket väder det än är. Efter bandets spelning på Åland i våras skrev Nyans recensent. ”När den sista låten är spelad vill applåderna aldrig ta slut”.
Bo Kaspers Orkester bildades 1991 och bandet har sålt över en miljon skivor. Låten I samma bil var en av de mest nedladdade låtarna i Sverige förra året.
Missa inte: Oh Lauras Release Me. Man kan inte tröttna på den. Kan. Inte. Tröttna.
FYRA STJÄRNOR

Onsdag 25.7
20.00 Neverstore
22.00 Andreas Johnson
Relativt nya svenska bandet Neverstore känns med sin folkliga skatepunk som ett fräscht inslag på Rockoff, som så småningom borde börja överväga namnbyte till Schlageroff. Lätt att ta till sig. Hoppas att publiken är med.
Andreas Johnson är värd att se bara för megahiten Glorious från 1999. Bättre än så blir han aldrig.
Missa inte: Neverstore är ett ungt, nytt och rätt spännande band. Se dem. Och vänta sedan på Glorious.
TRE STJÄRNOR

Torsdag 26.7
20.00 Danny
22.00 Sunrise Avenue
Finländska Sunrise Avenue har slagit igenom stort det senaste året och turnerar som bäst i Europa. Ett av Rockoff-veckans intressantare framträdanden. Musikmässigt inget revolutionerande. Trallvänlig, smårockig pop. Rätt otypisk finländsk musikexport med andra ord.
Diabetiker bör akta sig för sockersöta Idol-Danny.
Missa inte: Armadan av tonårstjejer under Dannys spelning.
TVÅ STJÄRNOR

Fredag 27.7
18.30 Markoolio
19.45 Kens and Barbie
20.30 Blowsight
21.30 Kens and Barbie
22.20 P-Floyd
Markoolio har gjort årets värsta comeback, med betoning på värsta. Och senaste singeln Ingen sommar utan reggae är en sommarplåga med betoning på plåga.
Blowsight är svensk hårdrock och P-Floyd är Pink Floyd. Kvällens når sin höjdpunkt när tribut-floydarna spelar Another Brick in The Wall.
Missa inte: Att ta med hörnproppar. Blowsight är festivalens tyngsta inslag.
TVÅ STJÄRNOR

Lördag 28.7
18.45 Nanne Grönwall
21.00 Da Buzz
22.30 U2NL
Eh. Vad ska man säga om avslutningen? Artistmaterialet räckte inte riktigt hela veckan ut.
Kvällens hopp sätter vi till holländska U2-tributbandet U2NL. Men med fjolårets höjdaravslutning med Pop-Sixten i färskt minne lär det bli en besvikelse.
Missa inte: Blir det något fyrverkeri?
EN STJÄRNOR

JENS FINNÄS

jens.finnäs@nyan.ax