DELA

Med kärlek för skärgården

Vasaborna Jan-Erik Elfving och Karin Sandqvist har rötter i den åboländska skärgården som man tillägnat en av låtarna till på sin nya skiva.
– Alla som lyssnar på den kan drömma sig bort till sitt eget smultronställe, säger Elfving.
Makarna Jan-Erik Elfving och Karin Sandqvist har släppt sin första gemensamma produktion i skivan ”Kärleken” som består av 20 stycken låtar. Alla som medverkat med texter och melodier har varit medlemmar i föreningen Tondiktarna som hade säte i Oravais.
– Titelspåret står jag för musiken till medan Karin skrivit texten. Jag lekte med gitarren och plockade ut en slinga som fastnade hos Karin. När jag spelade den en dag så blev det som ett ”heurekaögonblick”, vi rusade till datorn och skrev texten klar på 20 minuter. Sedan dess är den orörd, säger Elfving.
Skivan är fylld av dansanta låtar som rymmer tango, vals, blues, rap och rock’n’roll.
– Vår signaturmelodi är ”Skärgårdsväg” där jag skrivit texten men lånat melodin från John Denvers ”Country roads”. Den är en hyllning till Åbo skärgård där vi båda är födda och uppvuxna. Alla som lyssnar på den kan drömma sig bort till sitt eget smultronställe, säger Elfving.


Vill till Åland
Karin Sandqvists bror bor på Åland, det är Peter Sandqvist som också är en aktiv musiker som sjunger i Humbles. Jan-Erik Elfving har även han kontakter på Åland genom att han är aktiv i juniorhandelskammaren, JCI.
– Vi har spelat på Kumlinge en gång. Nu ska vi distribuera skivan inom Svenskfinland och turnera. Jag hoppas vi kan få en ny inbjudan till Åland, säger Elfving.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax