DELA

Vårtalka på Jakt- och fiskemuseet

På torsdag från klockan 18 och framåt arrangeras vårtalka på Jakt och fiskemuseet i Eckerö.
– Vi rustar både inne och ute. Välkommen den som vill hjälpa till, skriver man i ett pressmeddelande. q



Madicken på
Bentes i sommar
Ålands ungdomsförbund spelar Astrid Lindgren på Bentes i sommar. Pjäsen Madicken på Junibacken har premiär den 1:a juli.
– Det är nitton år sedan starten 1992 på Bentes då Fransk Afton av Mirjam Öberg var den första teaterproduktionen i Eckerö Överby. Med några ”pausår” 2002 och 2009 blir detta år den adertonde uppsättningen. Bland tidigare barnpjäser på Bentes kan nämnas Emil i Lönneberga (1998) och Saltkråkan (2000). Pjäsen har både barn- och vuxenroller och totalt kommer drygt femton att stå på scen. Komplett rollista blir klar i veckan och då återkommer vi med ”vem spelar vem”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
Förbundets nyanställde verksamhetsassistent Sofia Laasonen är regissör och konstnärlig ledare medan Ulf Schröder ansvarar för scenografin och det praktiskta i produktionen. q



Tangokurs
på Föglö
På Brandkårshuset i Degerby på Föglö arrangeras en kurs i argentinsk tangodans torsdag 12 maj och lördag 14 maj mellan klockan 19 och 21. Tangodansare och danspedagog Alicja Ziolko instruerar deltagare i alla åldrar och på alla kunskapsnivåer. Ingen partner behöver tas med.
Arrangörer är LumparLab Teaterförening. Anmäl kan göras på telefon 0457-3427 188. q



Leksaker visas i
Sunds bibliotek
Olle Strömberg ställer ut sina egna leksaker i Sunds bibliotek fram till sista september.
Petra Christenbrunn visar fotografier av årstiderna fram till sista juni. q



Kulturvandring
på Ramsholmen
Tisdagen den 17 maj arrangeras en kulturvandring ”bland blommor och blad på Ramsholmen”
– Vi träffas på parkeringen, därifrån guidar Alf Åkerholm oss runt på Ramsholmen med början kl. 19.00. Guidningen/promenaden tar ca 1½ timme. Vi hoppas att Ramslöken har gått i blom, men det finns även många andra blommor och blader att njuta av, skriver arrangörerna Jomala bibliotek och kultur i ett pressmeddelande som avslutas med två uppmaningar:
”Glöm inte kameran! Ta med kaffekorg om ni vill stanna och fika efter vandringen!”



Kulturkarnevalen
2011 i Närpes
Årets upplaga av Kulturkarnevalen arrangeras den 10-13 november i Närpes. På karnevalen samlas årligen omkring 500 skolungdomar från hela Svenskfinland och språköarna för att ta del av olika kulturaktiviteter och knyta kontakter.
Under Kulturkarnevalen deltar förhandsanmälda i ett så kallat labb inom konst och kultur. Det erbjuds ett trettiotal olika labb med exempel som bollywooddans, drag, eldkonst, film, Improv Everywhere, fornindisk stridskonst, ljud & ljus, matlagning, musikvideo, naturkosmetik, parkour, prosa, radio, soundpainting och teckenspråk.
Utöver labb erbjuds olika kulturrum och drop in labb under kvällarna. Karnevalen kulminerar i en karnevalsfest med labbpresentationer i form av olika uppvisningar och utställningar.
Karnevalen riktar sig till unga i årskurserna 7-9, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och i svenska språkbadsklasser samt intresserade lärare.
Anmälningar tas emot från och med 10 september på www.kulturkarnevalen.fi q