DELA

Vårtalka på Jakt- och fiskemuseet

På torsdag från klockan 18 och framåt arrangeras vårtalka på Jakt och fiskemuseet i Eckerö.
– Vi rustar både inne och ute. Välkommen den som vill hjälpa till, skriver man i ett pressmeddelande. qMadicken på
Bentes i sommar
Ålands ungdomsförbund spelar Astrid Lindgren på Bentes i sommar. Pjäsen Madicken på Junibacken har premiär den 1:a juli.
– Det är nitton år sedan starten 1992 på Bentes då Fransk Afton av Mirjam Öberg var den första teaterproduktionen i Eckerö Överby. Med några ”pausår” 2002 och 2009 blir detta år den adertonde uppsättningen. Bland tidigare barnpjäser på Bentes kan nämnas Emil i Lönneberga (1998) och Saltkråkan (2000). Pjäsen har både barn- och vuxenroller och totalt kommer drygt femton att stå på scen. Komplett rollista blir klar i veckan och då återkommer vi med ”vem spelar vem”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
Förbundets nyanställde verksamhetsassistent Sofia Laasonen är regissör och konstnärlig ledare medan Ulf Schröder ansvarar för scenografin och det praktiskta i produktionen. qTangokurs
på Föglö
På Brandkårshuset i Degerby på Föglö arrangeras en kurs i argentinsk tangodans torsdag 12 maj och lördag 14 maj mellan klockan 19 och 21. Tangodansare och danspedagog Alicja Ziolko instruerar deltagare i alla åldrar och på alla kunskapsnivåer. Ingen partner behöver tas med.
Arrangörer är LumparLab Teaterförening. Anmäl kan göras på telefon 0457-3427 188. qLeksaker visas i
Sunds bibliotek
Olle Strömberg ställer ut sina egna leksaker i Sunds bibliotek fram till sista september.
Petra Christenbrunn visar fotografier av årstiderna fram till sista juni. qKulturvandring
på Ramsholmen
Tisdagen den 17 maj arrangeras en kulturvandring ”bland blommor och blad på Ramsholmen”
– Vi träffas på parkeringen, därifrån guidar Alf Åkerholm oss runt på Ramsholmen med början kl. 19.00. Guidningen/promenaden tar ca 1½ timme. Vi hoppas att Ramslöken har gått i blom, men det finns även många andra blommor och blader att njuta av, skriver arrangörerna Jomala bibliotek och kultur i ett pressmeddelande som avslutas med två uppmaningar:
”Glöm inte kameran! Ta med kaffekorg om ni vill stanna och fika efter vandringen!”Kulturkarnevalen
2011 i Närpes
Årets upplaga av Kulturkarnevalen arrangeras den 10-13 november i Närpes. På karnevalen samlas årligen omkring 500 skolungdomar från hela Svenskfinland och språköarna för att ta del av olika kulturaktiviteter och knyta kontakter.
Under Kulturkarnevalen deltar förhandsanmälda i ett så kallat labb inom konst och kultur. Det erbjuds ett trettiotal olika labb med exempel som bollywooddans, drag, eldkonst, film, Improv Everywhere, fornindisk stridskonst, ljud & ljus, matlagning, musikvideo, naturkosmetik, parkour, prosa, radio, soundpainting och teckenspråk.
Utöver labb erbjuds olika kulturrum och drop in labb under kvällarna. Karnevalen kulminerar i en karnevalsfest med labbpresentationer i form av olika uppvisningar och utställningar.
Karnevalen riktar sig till unga i årskurserna 7-9, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och i svenska språkbadsklasser samt intresserade lärare.
Anmälningar tas emot från och med 10 september på www.kulturkarnevalen.fi q