DELA
Foto: Matilda Saul

Premiär för partiet Pro Åland i Åland Gallup

Veronica Thörnroos nya parti finns för första gången med i Åland Gallup som nu är öppen att svara på.

I april månads gallup är Veronica Thörnroos ett av alternativen på frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag. Eftersom partiets namn inte var känt när gallupen öppnades kallas det dock Veronica Thörnroos lagtingsgrupp.

I gallupen frågas också om förtroendet för ministrarna och om det var rätt av landskapet att förlikas i tvisten om elhybridfärjan.

Åland Gallup är öppen fram till söndag kväll.

Åland Gallup görs av Mats Adamczak och genomförs så att deltagarna själv söker upp gallupen. Svaren viktas enligt kön, ålder, bostadsort och hur man röstat i det senaste valet.

Så här deltar du

Man hittar gallupen via den här klickbara länken, via hemsidan nyan.ax eller Åland Gallups Facebooksida.

Skriv in din mobilnummer, men lämna bort den första nollan. Klicka på ’skicka verifieringskod’. Du kan använda både ett finländskt och svenskt mobilnummer.

Du får ett sms med en verifieringskod som du ska skriva in i nästa steg, sedan kan du svara på frågorna.

Det är gratis att delta. Du kan enbart delta en gång.

Om du får ett felmeddelande om att du redan deltagit (men inte gjort det) kan du pröva starta om din webbläsare.

Du deltar anonymt, eftersom alla deltagare anonymiseras så snart verifieringskoden skickats med hjälp av en utomstående tjänst.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp