DELA

Konsert för blå bandet nästa fredag

På fredag om en vecka arrangeras den första konserten där intäkterna går till rosa- och blå bandet.
– Jag drabbades själv av prostatacancer för två år sedan och känner att jag vill engagera mig i frågan, säger arrangören Guy Karlsson.
Konserten arrangeras på fredagen innan den traditionsenliga rosa- och blå bandet galan på Arken.
– Publiken får lyssna på allt ifrån klassiskt till pop, säger Guy Karlsson.


Många med
Konserten går av stapeln klockan 20.00 fredagen den 30 september i St Görans kyrka.
De medverkande är Anders Hallbäck, Elina Granlund, Matilda Koskinen, Patricia Bergroth, Lasse Fredrikson, Johnny Ahlström, Anna Reymers, Linn Ekebom och Wilhelm Rosenlund, sånggruppen EmmaE med Elisabet Ekman, Maria Stenlund och Anna Rydén, Markus Gustafsson och Emil Grönwall.
– Skulle jag ha ringt runt till fler hade säkert de ställt upp också. Folk är villiga och är gärna med, säger Guy Karlsson som själv kompar sångarna på orgel och piano.
Anders Mattsson, ordförande i Cancerföreningen, hälsar välkommen till konserten.


Lärorikt
För Guy Karlsson är det angeläget att arrangera konserten eftersom han själv drabbats av prostatacancer för två år sedan.
– Jag har nu fått veta att jag förmodligen är helt återställd. Men det är en väldigt vanlig sjukdom, därför är det viktigt att prata om den.
Han fick veta om att han var sjuk tack vare slumpen, mer eller mindre.
– Jag såg på jobbet att det ordnades företagshälsovård. Eftersom min pappa hade prostatacancer bad jag dem ta prover och på det sättet fick jag veta om att jag var sjuk.
Så här i efterhand skulle han inte vilja vara utan sjukdomstiden.
– Det var en lärorik tid. Jag lärde mig allt det där de säger att man lär sig: att ta vara på tiden eftersom man inte vet hur mycket man har kvar.

Karin Erlandsson

karin.erlandsson@nyan.ax

tfn 528 466