DELA
Foto: Stefan Öhberg
Här syns Limelight med snygga pudelfrillor. Det här är den första lineupen, med originaltrummisen Olle Sjöstrand som senare ersattes av Tony Mattsson. Från vänster Sören Lund, Anders Bamberg, gitarristen Robert Jansson, Olle Sjöstrand och sångaren Tosse Jansson (till höger).

Kom ihåg att skicka in bild på din pudelfrisyr

Har du eller hade du Ålands mesta pudelfrisyr?Då ska du delta i vår fototävling!

Nästa helg släpps boken Pyro, party och pudelrock om den åländska musikscenen på åttio- och nittiotalet. I samband med det återförenas fyra band för en spelning på nattklubben Kino i Mariehamn: Limelight, Prayer, Bröilers Of Death och Gycklarnas.

Flera bandmedlemmars, åtminstone dåtida, ståtliga hårsvall har inspirerat Nyan att arrangera en tävling till de stora och/eller lockiga hårmanarnas ära.

Det går lika bra att tävla med bilder som visar hur din pudellika frisyr såg ut när det begav sig, som med en bild av pudelfrisyr från 2023.

Senast onsdag

Skicka bilden och info om vem som syns på bilden, när den är tagen och kontaktuppgifter till kultur@nyan.ax eller lämna in bilderna samt info i Nya Ålands postlåda, vid Norra Esplanadgatan 1, senast onsdag den 1 november klockan 10.

Om din pudelfrisyrbild är historisk, skicka gärna med en nytagen bild också.

Vår utvalda expertjury består av Jonas Wilén, bildkonstnär och estet, Julia Stenius, frisör, och Patrik Dahlblom, Nya Ålands rockreporter.

Vinnaren får ett presentkort och de hedersomnämnda en digital prenumeration på Nya Åland.

Foto: Erkki Santamala
Pudeln Lovis får inte vara med i tävlingen, men får tjäna som inspirations med sin fina frilla.