DELA
Foto: -

Karin Erlandssons nya bok ges ut i höst

I Schildts och Söderströms höstkatalog presenteras boken ”Fågeltämjaren”, av Karin Erlandsson.

Det är andra delen av fyra i serien ”Legenden om ögonstenen”.

”Pärlfiskaren” som belönades med Runeberg Junior-priset 2018 är Erlandssons första bok i serien. Där tas läsaren ner i ett sjungande havsdjup skriver förlaget i sin höstkatalog.

– I uppföljaren ”Fågeltämjaren” får man se Miranda som med samma skicklighet som hon dök efter pärlor nu klättrar högt upp i smaragdkronorna och svingar sin yxa.

Pärlfiskaren ges samtidigt ut som ljudbok.

I Schildts och Söderströms höstkatalog finns också Marcus Rosenlunds bok ”Väder som förändrade världen” och Peter Sandströms ”Mamma november”. En nyutgåva av Ulla-Lena Lundbergs roman ”Is” ges ut i höst.

I Förlaget Ms höstkatalog presenteras ”Breven från Maresi” som är den tredje delen i serien ”Röda klostret” av Maria Turtschaninoff.

– Boken handlar om Maresi som kommer tillbaka till sin hemby, där vill hon grunda en flickskola och dela med sig av allt hon lärt sig i Röda klostret, sägs i höstkatalogen.

Förlaget M ger vidare ut en bok skriven av en av lyrikern Tua Forsström, en roman av Lars Sund, en diktsamling av Claes Andersson, samt en ungdomsbok som är den andra i serien ”ZOO!” av Kaj Korekea-aho och Ted Forsström.

Sofi Röjlar (praktikant)