DELA
Foto: Stefan Öhberg

”Ibland har jag dejt med en lerklump”

Att skapa är ett sätt att hitta balans i livet. Keramiken är en nyfunnen kärlek för Anna Lind-Bengtsson som är oktobermånadens utställare på Galleriet.
Anna Lind-Bengtsson ställer ut oljemålningar och keramik på Galleriet den här månaden. Utställningen heter Zon4 som syftar på hennes pulsklocka som har olika zoner, i Zon4 har man en väldigt hög puls.

– Att skapa och måla är ett sätt för mig avvärja mig mot Zon4. Ett sätt att hitta balans och ett mentalt lugn.

Oljemålningar har hon ställt ut förut medan keramik ställer hon för första gången, hela utställningen består av nya verk. Hon upptäckte keramiken för en tid sedan även om det funnits med förut, hennes pappa var keramiker när hon var liten. Det var efter ett besök hos Mia Englund i Smakbyn som intresset för att själv skapa med keramik väcktes till liv. Utställningens keramikdel består av skålar, vaser och muggar med glasering och i olika färger. För Lind-Bengtsson är den konstnärliga biten viktigare än att göra bruksföremål.

– Med keramik handlar det mycket om slumpen. När man målar kan man kan måla över det man inte tycker om. Keramiken är mer ett experiment.

Hemma har hon gjort plats för en egen liten verkstad där hon drejar.

– Jag brukar ibland säga att jag har en dejt med en lerklump.

Utställningen är hennes fjärde hemma på Åland. Vernissage för Zon4 är klockan 18 i kväll på Galleriet.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!