DELA

Iakttar förändring och skapar i akvarell

För Susanne Ekman-Ahlroth i Sjökvarteret är det akvareller som gäller i år. Med inspiration från den psykologiska litteraturen och kvinnans vardag skapar hon konst med många bottnar.
– Det handlar alltid om en dubbelhet i allt jag gör. Här finns många olika teman som kopplar till varandra på olika sätt, berättar Ekman-Ahlroth som tidigare har jobbat och ställt ut mycket i trä och metall men också jobbat med fototeknik och utställningsproduktion.
Utställningen heter Iakttagaren. I akvarellerna återkommer teman som ”kvinnans urform”, förändring och det förmedvetna iakttagandet. Fjärilar, ögon och den kvinnliga kroppen är genomgående motiv.

Litteraturen inspirerar
– Iakttagaren symboliserar medvetandet på en annan nivå, en undermedveten nivå som följer oss genom hela livet. Jag inspireras av allt som händer omkring mig, av mina vänner och litteraturen, berättar Ekman-Ahlroth som vid sidan av konsten jobbar på ett skyddsboende för kvinnor och barn.
Tekniskt använder Ekman-Ahlroth bladguld och bladsilver som en extra krydda till akvarellerna.
– Jag byter ofta tekniker och provar på nya saker.
Utställningen har vernissage på onsdag nästa vecka klockan 12. Utställningen pågår till den sista augusti med undantag för en paus vecka 30.

SARA OTHMAN