DELA

Franciskusfest med mycket musik i juli

Nu är programmet för årets Franciskusfest klart. Projektledaren Gunilla Pleijel kan presentera ett varierat program med mycket god musik.
Franciskusdagarna inleds fredagen den 3 juli och pågår till och med söndagen den 5 juli. Kl 9 på fredag morgon är det Taizéandakt i kyrkan och på det följer praktiskt miljöarbete. Man samlas kl.10 på Hamnö bro för att sedan röja vandringsstigen till Hamnö.
Kl 15 på fredag eftermiddag invigs Franciskusfesten i kyrkan med Tomi Tornberg som officiant och på fredag kväll kl 20 blir det konsert med kören Flera röster från Mariehamn.
Lördagen inleds med Taizéandakt i kyrkan och kl 10-14 finns det möjlighet att göra en utflykt till Källskär. Den som vill följa med på utflykten bör anmäla på förhand på telefon 0457-342 88 26.
Parallellt med utflykten kan man 10-13 gå på en historisk vandring på Hamnö med Philip Hällund som guide.
Marknad på Hamnö blir det kl 13-17.


Barockmusik
En konsert med barockmusik blir det i kyrkan kl 16-17. Det är Sandra Holmberg, Anna Eklund, Karin Wiberg och Richard Pleijel som spelar.
Samma kväll kl 20 kan man lyssna till en körkonsert där kören Kökarröster möter kören Flera röster.
Även söndagen inleds med Taizéandakt i kyrkan, följd kl 9.30 av en minnesstund vid fader Agostinos grav. Kl 10 håller föreningen Franciskus årsmöte och kl 12.30 är det dags för festhögmässa i kyrkan med Stefan Djupsjöbacka som liturg och Juanita Fagerholm-Urch som predikant. Kantorer är Andreas Karlsson och Richard Pleijel och med solosång medverkar Sara Kemetter och Andreas Karlsson.


Ministertal
Efter högmässan blir det söndagslunch vid församlingshemmet och kl 15.30 hålls friluftsfest vid Franciskuskapellet med tal av vicelantrådet och kulturministern Britt Lundberg.
Tack vare projektet Kultur i skärgården kan man erbjuda turer med taxibåt på söndagen från Torsholma över Lappo, Enklinge, Snäckö, Sottunga till Kökar, med retur på kvällen.
– En eloge också till landskapets trafikavdelning som beslutat sätta in en extratur på söndagsmorgonen enkom för oss, säger Gunilla Pleijel.
Plats i taxibåten bokar man på telefon 040-506 12 99.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax