DELA

Dags för årets upplaga av poesi och visa

Geta poesi och visa arrangeras i år för sextonde gången. Arrangörerna utlovar ett stjärnspäckat program den 2-4 juli runt om i Geta. (På bilden Esbjörn Hazelius och Johan Hedin.)

Liksom under tidigare år bjuder Geta poesi och visa på ett program i både dikt och ton. De deltagande poeterna är denna gång: Martina Moliis-Mellberg från Esbo och Göteborg, vinnare av Arvid Mörnepriset 2010, Linnea Tillema, åländsk andrapristagare i Mörne-tävlingen 2010, Cletus Nelson Nwadike, uppmärksammad svensk-nigeriansk poet som gjorde ett bejublad framträdande på Mariehamns litteraturdagar för drygt tio år sedan, samt Karl-Erik Bergman, Getas egen poet.


Visartister
När det gäller visdelen av programmet har man också lyckats locka en hel rad goda medverkande.
– Något vi verkligen ser fram emot att presentera för den åländska publiken är prisbelönta och kritikerrosade Esbjörn Hazelius, skriver arrangörerna i sitt pressmeddelande.
Hazelius skiva “Blunda och du ska få se” fick i mars Folk- och världsmusikgalans pris. Motiveringen lyder: ”Smakfullt, innerligt och avskalat. Lyssnaren bjuds in till ett nära rum där stora tankar möter stor musikalitet och mod. En artist som tagit ett kliv framåt i alla bemärkelser.”


Skivsläpp
På programmet finns också ett Olle Adolphsson-program på Havsvidden med Monica Söderberg, en sommarkonsert med den vidunderliga Noratrion i Geta kyrka samt en skivsläppkonsert med ålänningarna Marianne Häggblom, Kim Hansson, Kjell Frisk och Barbro Andersson på Enebo café.

Hela programmet i dagens, tisdagens, Nyan.


Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax