DELA
Foto: Per Kristiansen

Betnér och Nyblom till Åland

Komikerna Magnus Betnér och Henrik Nyblom inleder en serie provföreställningar med deras nya duoshow ”Puss & kram” i Mariehamn inkommande torsdag.– Det ska bli så jävla kul att åka på en riktig turné ihop efter några pandemivarv runt Sverige tillsammans förra året, säger Betnér i ett pressmeddelande.

Magnus Betnér är en av Sveriges mest framgångsrika ståupp-komiker. ”Med råge är han även den komiker i Sverige som gjort flest soloföreställningar och även den svenska komiker som besökt Finland flest gånger”, enligt ett pressmeddelande. Bara under förra året gjorde Betnér över 200 shower runtom i Sverige, och han har tidigare uppträtt på Åland vid flera tillfällen under sin 25-åriga karriär.

Henrik Nyblom är ett nytillskott på den svenska komikerscenen. På kort tid har han etablerat sig som ståuppkomiker med ett par soloturnéer i ryggen.

Stor turné

Det som för Henrik Nyblom från början skulle ha blivit några gästframträdanden på Betnérs Work in Progress-turné år 2020 blev till slut närmare 100 gemensamma framträdanden över hela Sverige. Nu ger sig duon ut på en större gemensam turné. Med föreställningen Puss & kram besöker de cirka 40 orter i Sverige i höst, med start i Stockholm i slutet av september.

Men redan nu tjuvstartar duon sin turné med tre provföreställningar i Mariehamn, Ekenäs och Borgå. Allra först ut är Bio Savoy i Mariehamn, där ålänningarna alltså först av alla får chansen att bekanta sig med showen som i pressmeddelandet beskrivs som ”en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat, lika delar galenskap som knivskarp satir”.

Ömsesidig beundran

Inte helt oväntat öser duon beröm över varandra i pressmaterialet inför turnén.

– Så gött att åka med Gamle Bettan! Han är ju den mest äkta ståuppkomikern vi har i Svea Rike. Så sköj att få vara hans Igor, säger Henrik Nyblom.

– Nyblom är bäst! På scen och av scen. Det ska bli så jävla kul att åka på en riktig turné ihop efter några pandemivarv runt Sverige tillsammans förra året, menar i sin tur Betnér.

Duon ger sin föreställning Puss & kram på Bio Savoy inkommande torsdag 15 september klockan 19.30.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp