DELA

David Batra till Åland i maj

Den svenska stjärnkomikern David Batra besöker Alandica i Mariehamn den 1 maj 2019 med showen ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Det blir första anhalten på hans Finlandsturné till fem platser.

David Batra är just nu aktuell i serien Världens sämsta indier i SVT, och har setts i en tv-sammanhang som Parlamentet och Kvarteret Skatan.

– Han har gjort tusentals föreställningar och vunnit utmärkelsen Årets manliga komiker på Svenska Standupgalan, sägs i ett pressmeddelande.

Elefanten i rummet utgår från det faktum att Batra är gift med den svenska politikern Anna Kinberg-Batra, tidigare partiledare för Moderaterna.

Hur pusslar man med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när Säpo är med? är frågor som tas upp.

– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. ”Elefanten i rummet” är den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste, säger David Batra.

I Sverige har hittills 90 000 biljetter sålts till föreställningen.