DELA

Förbjud Sverigedumokrater

Sverigedemokraterna kom in i Sveriges riksdag.
Det bevisar vad jag länge har misstänkt: Ett stort antal medborgare i landet jag bor i borde fråntas sin rösträtt. De är helt enkelt inte mogna att axla ansvaret det innebär att leva i en demokrati.
Att partier som Sverigedemokraterna (och Sannfinländarna) ens existerar är illa nog. Att någon vill rösta på dem är värre.
Rader av experter inom ämnen som etnologi, sociologi och demokrati har efter valet slagit sina kloka skallar samman och efter bästa förmåga försökt analysera varför Sverigedemokraterna gick så bra. Hur kunde ett uttalat rasistiskt parti få över 330.000 röster?
Efter ett par veckors analyserande och diskuterande har man nu kommit fram till svaret. Där har man vägt in och räknat med faktorer som proteströster, missnöjet med integrationspolitiken, hotet mot den pursvenska kulturen, rädslan för islam och oron för förändring.
Men kontentan av dessa faktorer går att uttrycka på ett mycket enkelt sätt:
Folk är rasister och idioter.

Det var alltså inte mer komplicerat än så. Antingen är man rasist, och då är man per definition en idiot, eller så proteströstar man på ett rasistisk parti, och då är man också per definition en idiot.
Grattis Sverige.
Att döma av de lokala tidningarnas mess-spalter, dessa skitdiken längs informationsmotorvägen, har Sverigedemokraterna anhängare även på Åland.
Det förvånar mig inte. Dumheten finns överallt. Och rasismen brukar bo granne med dumheten. Ibland träffas de till och med och fikar. Ibland bor de ihop.
Jag kan tänka mig att Sverigedemokraternas anhängare i detta nu sitter och låter de gamla vanliga rasistargumenten rulla över tungan. Därför kan jag inte låta bli att svara på dem:
”Man måste få kritisera integrationspolitiken utan att kallas rasist!”
Svar: Javisst, men om man gör det genom att rösta på Sverigedemokraterna, som per definition är rasistiskt, då förtjänar man självklart rasiststämpeln.
”Äntligen ett parti som vågar säga det alla tänker.”
Svar: Väldigt många människor har tvångstankar om att hoppa ner från höga broar. Jag är tveksam till att en tanke blir vettigare eller sannare ju fler som har den.
”Folket har sagt sitt, i en demokrati måste man respektera det.”
Svar: Näh. Jag tycker inte det. Sverigedemokraterna är som bekant inget demokratiskt parti. De är uttalade rasister. De förtjänar väldigt lite eller ingen respekt alls.
”Vi säger bara sanningen om invandrarna.”
Svar: Ja, om man med sanning menar lögnaktiga och förvrängda siffror kryddade med fördomar och en nypa hat.
”Vi som stöder Sverigedemokraterna blir uthängda, misstänkliggjorda och hånade.”
Svar: Precis som romerna och muslimerna alltså? Kul, då har ni ju något gemensamt trots allt!
”Men vi blir ju förlöjligade och bespottade!”
Svar: Långt ifrån tillräckligt mycket.
”Du döljer dig bara bakom en massa politiskt korrekta floskler!”
Svar: Jag tycker att man ska spåra upp alla som röstade på Sverigedemokraterna, bötfälla dem och förbjuda dem att delta i framtida val. Jag är inte säker på att den åsikten ryms in under rubriken politiskt korrekt.