DELA

Vilken Orre man fick

Nyans ledarskribent Johan Orre levererar 19 oktober en salva som heter duga mot de som inte tycker som han/tidningen. Censur och åsiktsförtryck tycks bli allt vanligare från medias sida, man har monopol på vad som kan betraktas som rasistiskt. Godtyckligt klipper man insändare om de inte passar tidningens åsikter.

Är inte åsiktsfrihet viktigt, att i ord och bild fritt få uttrycka sig? För mig är det det, och jag är beredd att försvara det, även Johan Orres rätt att tycka vad han vill, även sådana som inte har samma åsikter som jag skall jag försvara om det behövs. Vad åsiktsförtryck leder till är extrema grupper som utför dåd vi gärna slipper på Åland

Men Orre går över gränsen i sin ledare, jag tillhör någotslags brun sörja som Orre gärna närmare får redogöra för vad är. Jag tror jag vet och tycker att en ursäkt är på sin plats. Detta lär ju aldrig ske men men någon i betydande ställning inom Nyanföretaget kan kanske påstå mellan raderna någonstans att uttryckssättet var något överdrivet.

I väntan på detta fryser jag ute Nyan, dom har inte samma uppfattning som mig, man lär sig av sina ”fiender”. Jag tror jag försöker undvika företag och organisationer som annonserar i Nyan för de hyllar inte det fria ordet och har en närmast rasistisk hantering av de som inte är likatyckare.

Och ett tips, Orre, gå med i något politiskt parti, du är nästans garanterad en plats i lagtinget. Lär av dina föregångare.

Ingvar Björling