DELA

Vi ses i Husis-kön

Hej Mosse,
Du skriver roligt om en svår sak i din kolumn i fredagens (22.1) Nyan. Inte tycker vi inom KSF Media-gruppen (litet småpetig får jag väl vara, det är där jag är vd, inte på Husis som du skriver) heller att det är roligt att tvingas försämra servicen för våra prenumeranter. Men vad skulle du göra i motsvarande situation; med bibehållen utdelning på söndag skulle bara transporten/utdelningen av varje Hbl på Åland kosta mer än vad prenumeranten betalar för tidningen (med innehåll!). Och kanske har du glömt att vi faktiskt frågade våra åländska läsare hur de ville ha det i den här situationen och då var de allra flesta för den här modellen. Så litet orättvis tycker jag allt du är då du antyder att vi struntar i våra läsare.

Och då det gäller det samhällsansvar du tycker att Posten Åland nu sviker påminner jag om att jag i somras försökte initiera en debatt om vilken service ålänningarna som ägare till Posten Åland förväntar sig av bolaget. Dessvärre med dåligt resultat, så mycket mer än en missvisande rubrik i tidningen Åland om att ”Hbl vill ha bidrag av landskapsregeringen” ledde det inte till. Bra om din kolumn skulle få fart på den här viktiga diskussionen.
Vi kanske möts i köerna (som i fortsättningen skall bli kortare eftersom vi och Posten sett över hur man snabbare skall få sin tidning) på posten på söndag!?
Hälsningar
Henrik Johansson