DELA

Vi kan knappast lita på Centern – när det gäller ekonomi

”Var rädd om våra skattepengar” skriver Britt Lundberg (C) i en insändare den 22 september och fortsätter ”den offentliga ekonomin ska hanteras med samma omsorg som ens egen privata börs”.

Mariehamn är överskuldsatt, fortsätter Britt, och när man har för stora lån och utgifter behöver man göra något åt saken. Britt Lundberg har flera förslag i insändaren om hur stadens ekonomi skall skötas.
I landskapet har Centern tillsammans med Liberalerna gjort underskott (förluster) på 30-40 miljoner per år i snart fyra år. När er regeringstid är över har ni gjort av med 120 miljoner, det vill säga allt som fanns i landskapets kassa.
Nu undra vi varför inte Centern har varit lika ”rädd om våra skattepengar” i landskapets kassa under er regeringsperiod som ni vill värna om staden kassa?

vilket sätt tycker du Britt att landskapets ekonomi är bättre skött än stadens?
Stadens budget visar ett plusresultat – medan landskapets visar på minus 30 miljoner.
Ser vi till skulderna så är landskapets skulder till den egna pensionsfonden nästa 10.000 per ålänning medan stadens skulder är ca 3.000 per innevånare.
Kan de vara så Britt, att du och Centern vill föra en ekonomisk politik i staden och en annan i landskapsregeringen? Eller är det så att Centern säger en sak och gör en annan?
Vi inom Ålands Framtid vill ha en ansvarsfull och ekonomisk politik både i landskapet och i staden.
Tom Forsbom
Tomas Sundberg
Rolf Granlund
Ålands Framtid