DELA

Vet alla hur bra sjukhus vi har?

Igår kom jag hem från sjukhusets geriatriska avdelning. Hade tur att det var ett härligt väder, så det blev fina semesterdagar. Jag undrar om alla vet hur bra sjukhus vi har?

Naturligtvis ville jag inte dit, sån friluftsmänniska som jag är. Men doktorn gav inte med sig, tacksam för att det blev så. Jag fick äta vegetariskt och vara ute så länge jag ville. Trevligt sällskap får man så mycket man orkar. Där är så skön omgivning. Jag njöt av att gå ute i naturen. Ute var så jag så länge solen sken och det var varmt.

Inne fanns en gungstol så man fick lite extra gullig motion som människorna förr verkligen unnade sig. Jag sade för mig själv, vore jag rik skulle jag skänka en till varje avdelning.

På geriatriska är de så snälla så det kändes som att komma hem till mamma när man var liten. Alla avdelningar har varit bra emot mig.

Katten skulle jag släppa in, gick upp för att öppna dörrarna, men kom på på att jag var på sjukhuset. Men andra gången det hände gick jag för att släppa in henne och då sade nattsköterskan ”här finns ingen katt”.

Jag skickar med en bild, som barnen tog av, av katten Mojan.

SVEA ENGLUND