DELA

Vem är största miljöboven?

Jag förstår mycket väl att alla ska vi bidra till bättre miljö men till vilket pris och blir det bättre? Vi har en modern trekammarbrunn med tillhörande markbädd. Vi är tre personer och har avtalat med Renhållningen om tömning av brunn 2ggr/år. Vi bor inte nära vatten utan mitt bland en massa åkrar. I dagsläget finns det inte möjlighet till kommunalt avlopp.

Nu ska vi då göra om systemet på nåt sätt, vet inte hur ännu men det som är säkert att det kostar en hel del. Önskar att det gick att mäta vår miljöbelastning före och efter för jag tror faktiskt inte att skillnaden är så stor. Samtidigt som vi måste göra detta så körs det ut dynga/urin på åkrarna runt oss ca 10 tankar vår och höst!(Inget ont om bönderna dom följer bara gällande regler) Känns inte som om våra bajskorvar är den största miljöboven…
Landskapsregerinen borde nog tänka om vad gäller avloppsreglerna. Annars kommer vi nog att ha ett nytt ”Mise ”. Att vi diskat ur och sorterat tetror o plastbackar helt i onödan i flera år får en och se rött.
”Irriterad medborgare”