DELA

Varför visas inte fotbolls-EM på Boquerian?

Döm om vår förvåning när vi ringer för att boka bord på Boquerian, som vi noterat så fint ställt upp sin sedvanliga storbildskärm i tid för fotbolls-EM 2022. Förväntansfullt förbereder vi oss på premiärmatchen på utomhuslokal, då det häpnadsväckande svaret infinner sig: Nej. Vi visar ingenting.

Varför då en storbildskärm? Jo, för en privat fests skull!

Turneringen visas gratis, så det kan inte finnas ekonomiska skäl till att inte sända. Språket är svenska på kommentarerna. Finland är med och tävlar, två åländskor deltar! Så varför väljer denne fega krögare att inte sända?

Jo, därför att det handlar om kvinnor som idrottar! Det tror ingen drar publik och är hur som helst inte värt att visa!

Så vi säger så här. Tack och gonatt Boquerian. Dit går vi aldrig mer. Enligt uppgift var det ägaren som hade sin födelsedagsfest, strax innan han dissade halva mänskligheten. Hoppas att det svider i plånboken när han märker vad det egentligen kostade.

ENGMAN OCH WESTERLUND FOREVER

Boquerians restaurangchef Heidi Norrgård svarar:

Vi kommer visa vissa matcher på skärmen som står på vår gård. Under tiden att Rockoff håller på kommer vi dock inte kunna visa matcher då skärmen inte kommer stå på vår gård då festivalen arrangeras. Dessutom kommer musiken från Rockoff att höras så mycket att det inte går att ha ett separat evenemang här på vår gård som är så nära beläget till festivalen.

Därför har vi heller ordnat en fotbollsfest som förra året då vi redan vetat om att vi inte kan visa alla matcher som spelas under detta EM. Det har givetvis inget att göra med att det är damer som spelar utan handlar om tidpunkten. Vilket skulle varit samma oavsett om det är kvinnor eller män som spelar.

 

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp